Czech Open 2024: 1.tisková zpráva

Czech Open 2024: 1.tisková zpráva

Mužské Czech Open v Berouně letos již podesáté

Beroun je domovem golfových Czech Open. Po červnovém dámském turnaji Tipsport Czech Ladies Open se letos v srpnu sjedou do královského středočeského města znovu nejlepší tuzemští profesionálové a amatéři, ale také zajímavá zahraniční enkláva. Tradiční měření sil se uskuteční v předposledním srpnovém týdnu na mistrovské osmnáctce Royal Beroun Golf Clubu (RBGC).

Do hry se může dostat až 156 hráčů, čtyřicet nejlepších projde po druhém kole do víkendového programu. A znovu je zájem pozvat co nejvíce hráčů ze zahraničí. „Propozice jsme již odeslali do všech možných stran, kde máme své partnery a příznivce z minulých ročníků. Pozvánky tak odešly do Německa, Rakouska, Slovenska, Maďarska, Slovinska, Polska, Srbska a Británie, s komunikací nám pomáhá opět ČGF a česká PGA, které převzaly záštitu nad turnajem,“ uvedl prezident RBGC Vojtěch Matějček.

Stejná zůstává i celková výše prize money. Mezi účastníky se rozdělí 600 tisíc korun, profesionální vítěz může získat šek na 200.000 korun. „Pokud by vyhrál amatérský hráč, získá dvacet tisíc korun a částka určená pro profesionálního vítěze bude rozdělena rovným dílem mezi nejlepších deset profesionálů,“ připomíná berounský činovník obsah propozic. Vítězem loňského Czech Open se stal devatenáctiletý Bence Bertényi z Maďarska, který se tak stal vůbec prvním amatérským vítězem soutěže.

Beroun se letos stane skutečným centrem mezinárodního golfu na českém území. Odehrají se zde hned tři významné mezinárodní turnaje: dámská Tipsport Czech Ladies Open (21. – 23. června), poprvé se zde představí hráči evropské profesionální série v rámci D+D REAL Czech Challenge (30. května – 2. června) a turnaj Czech Open (21. – 25. srpna), který je otevřen profesionálům a amatérům od 15 let. Uzávěrka přihlášek je 14. srpna.

Loni se den před hlavním turnajem premiérově odehrál juniorský Pro-Am, kde se po boku profesionálů objevily juniorské týmy z dalších českých klubů. A stejnou soutěž si mladí golfisté zopakují také letos.

Kontakt pro média

Petr Halaburda
PR & media Czech Open
halaburda@gmail.com
mob. 602 216 642

ss ssa sse ssr

Kontakt

Pořádající hřiště

Royal Beroun Golf Club, z.s.
Na Veselou 909
266 01 Beroun

+420 313 101 090

recepce@golfberoun.cz

www.golfberoun.cz